Hoe het allemaal begon

Het was in de tijd dat ik in mijn leaseauto iedere dag van mijn nieuwe vrijstaande woning naar kantoor reed. Een dik uur reistijd had ik, minimaal. En een drukke baan, zo één met een interessante functietitel. Tel daar eindverantwoordelijkheid en continue commerciële druk bij op. Het zag er prachtig uit. Voor de buitenwereld. En ook ik voelde me onverwoestbaar, sterk en onafhankelijk.

Toch?

Want wat als ik nou écht eens naar mezelf luisterde? En in volledige waarheid durfde te zijn? Steeds vaker hoorde ik dat knagende stemmetje. ‘Voor wie doe je dit eigenlijk allemaal?’

Mijn energieniveau was laag en de levenslust die ik van vroeger kende was ver te zoeken. Ik leefde op de automatische piloot. Ook had ik werkelijk géén idee waar mijn hart nou echt sneller van ging kloppen. Jaloers keek ik naar mensen die datgene deden waar hun passie lag. 

De kentering kwam tijdens een gesprek met een vriendin, die me maar één vraag stelde nadat ik haar had verteld van mijn worstelingen en mijn knagende ‘is dit alles’ gevoel.

‘Wat voel je in je hart?’

‘Uh, sorry, wat zei je precies?’
Wat bedoelde ze daar nou weer mee? Ik verwachtte een goed onderbouwd advies, met een duidelijk doel, een oplossing en een stappenplan het liefst. Mijn hoofd draaide overuren. Ik keek haar aan (met grote ogen, hoorde ik later) en hoorde mezelf zachtjes zeggen: ‘Ik voel helemaal niks’

De periode erna zette ik stapjes om weer in contact te komen met mijn hart. Ik leerde om mijn hoofd wat meer rust te gunnen. Yoga, meditatie en coaching hielpen me op weg.

Vrij snel werd duidelijk dat het plaatje van mijn leven vooral was gestoeld op veiligheid en zekerheid. Veiligheid en zekerheid is fijn natuurlijk en voor heel veel mensen is dit misschien genoeg. Voor mij niet. Ik besefte dat er van mijn innerlijk vuur niet meer over was dan een zwak waakvlammetje en dat er één en ander moest gebeuren om het weer aan te wakkeren.

Shit.
Daar zit je dan.
Met je goede gedrag. 
Alles voor elkaar.
Je hele leven op orde.
Maar niet gelukkig. 

Het roer om

En laat ik meteen maar zeggen dat ik het nogal rigoureus aangepakt heb. Ik ging op een diepe innerlijke reis en bleef in volledige waarheid met mijn hart. Ook al wilden mijn gedachten daar vaak een zekerheids- of veiligheidsstokje voor steken. De consequenties waren dan ook groot. Ik scheidde, verhuisde en belandde dat jaar drie keer in Sri Lanka, waar ik meer leerde over persoonlijke ontwikkeling, bewustzijnsontwikkeling, yoga en meditatie. Ken je het boek Eat, Pray, Love van Elizabeth Gilbert? Nou. That could have been me.

Ook volgde ik de coachingsopleiding aan de School voor Bewustzijn. Mijn natuurtalenten dreven langzaam naar boven. En ook mijn angsten, onzekerheden en belemmeringen kwamen naar voren, zodat ik daar gericht aan kon werken. Ik zegde mijn baan op, want je begrijpt dat deze allesbehalve nog aansloot na deze hele transitie. Hiermee knipte ik het laatste zekerheidslijntje door.

En nu werk ik vanuit mijn missie om jou te helpen bij het vinden van jouw innerlijk vuur en jouw natuurtalenten. Zodat ook jij gelukkig bent, keuzes leert maken vanuit je hart en die positieve energie kan laten doorwerken in je leven of je organisatie. Om op deze manier jou en het bedrijfsleven (weer) te vullen met zingeving. Want laten we eerlijk zijn. Is dát niet waar het in dit leven om gaat?

Voor meer informatie over mijn achtergrond, opleidingen en ervaring, verwijs ik je naar mijn Linkedinpagina